I dag sover vi alle længe. Først kl 9.30 får de første af os øjne. Skønt!

Mads og Karin tager på knapt 5 km morgentur i nærområdet, kaldet Pocahontas trail. Det er mest af alt gåtur inde i en skov med et par enkelte udsigtspunkter over bjerglandskabet.

Kl 12 kører vi mod Miette hotsprings, som ligger ca. 15 kilometers bjergkørsel fra hvor vi bor. Miette hotsprings er den varmeste naturlige varmekilde i de Canadiske “rockies” og som udnyttes til et anlagt “wellness-område” for besøgende. Selve varmekilden er omkring 54 grader varm, som dog sænkes til ca. 38-40 grader for de besøgende. Mens vi sidder i det skønne, varme vand og nyder panorama udsigten over bjergene, hører vi nogle pludselig sige de kan senen bjørn. Op ad vandet med os og sandelig om ikke der er en sort bjørnemor med to meget søde bjørneunger. Til at starte med er de ca. 70-100 meter væk fra os ø, men kommer slentrende nærmere og nærmere. Vi er bag en indhegning, så nervøse bliver vi aldrig. De er til sidst omkring 20 meter fra os og vi nyder synet af en mor der er i fuld gang med at finde sig føde og to legende unger. Den bliver hængende i så lang tid, at vi vælger at gå op og i bad. Mads og drengene når at blive færdige og komme ud på parkeringspladsen hvor vores autocamper holder og når også her at få et godt glimt af bjørnene – uden hegn imellem, men i behørig afstand.

Helt høje på at have fået lov til at se bjørne på så tæt hold, sætter vi os i camperen og spiser en god frokost inden vi kører videre.

Herfra tager vi til Maligne Canyon, hvor vi på trail appen har fundet en rute på ca 3,7 km og som går i et loop. Det begynder på dette tidspunkt at blive lidt overskuet og vi får også nogle dryp, men ikke noget som generer og er måske netop medvirkende til at vi nærmest føler vi har det hele for os selv. Maligne Canyon er også noget helt særligt. En flod med masser af kraft og en kæmpe kløft. Vi går på ruten på et par broer undervejs hvor man næsten får det skidt af at kigge nedad, men betagende er det.

Dagen sluttes af med at kører ind til Jasper by, som vi er tæt på for at handle. Klokken når at blive lidt mange, så vi beslutter os for at bliver på parkeringspladsen udenfor supermarkedet og laver os en gang aftensmad mens regnen tager til udenfor. Vi bliver også hængende lidt bagefter for at uploade lidt til bloggen, inden vi kører retur til campingpladsen hvor der ikke er internet.

Tryk på pilene for at se flere billeder og se en lille video længere nede

5D0E2F6F-B101-4295-BC97-2B326357FEF0

Billede 1 af 13

Se en lille film her

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *