For anden nat i træk bliver der banket på døren på vores autocamper kl 4 om natten. Endelig kommer Karins taske og vi har nu på dag 9 al vores bagage. Skønt!!

Inden vi kører fra campingpladsen ved Lake Louise, vil Mads lige tage sig et bad i det fælles baderum der er på pladsen. Det blev noget af en badetur, for inden han så langt, når “møder” han en sort bjørn. Den stod ca. 15 meter fra ham og noget febrilsk finder Mads sin mobil frem for at tage et billede samtidig med at der kommer en ansat fra Park Canada, som vil “jage” den tilbage ud i skoven. Bjørnen smutter igen og med meget høj puls får Mads taget et uskarpt billede af bjørnen, dog nok til at resten af familien tror på ham.

Så går turen videre til Jasper national park. Fra Lake Louise og til næste campingplads har vi knapt 3 timer foran os i autocamperen. Forinden har vi på kortet set en sø ca halvvejs på køreturen som vi påtænker at vandre ud til med madpakker i rygsækken og godt humør.

Lake Peyto viser sig næsten at være den største overraskelse på turen indtil videre. Det var ikke et sted vi havde hørt om eller fået anbefalet, men blot tilfældigvis noget vi havde set som en destination på et kort. Lige da vi ankommer til P-pladsen er der fyldt med mennesker. Vi vælger at bruge app’en “AllTrails” igen og her er vi heldige, for den leder os væk fra alle det andre turister og ud på lidt mindre stier. Aldrig har vi set så smuk en sø!! Den er nærmest skrigende turkis og omgivelserne er så smukke. Det er nærmest som om det er uvirkeligt – at det blot er et postkort vi kigger på og et photoshoppet et endda. Vi finder nogle klipper og sætter os i disse enestående omgivelser og spiser den medbragte madpakke. En kæmpe anbefaling herfra!

Tilbage i autocamperen kører vi videre mod Jasper. Vi havde godt hørt at denne køretur skulle være flot, men med fantatisk vej må vi sige at vi helt blæst væk. Vildt dyreliv, skiftende landskaber, gletsjer, snebeklædte bjerge, krystalklart vand, storslået wider og et helt specielt lysfald gør det til en oplevelse for livet. Vi laver vi et par små stop ydeligere på ruten ved nogle viewpoints. Bl.a. går Mads og Karin “ned” til Mistaya Canyon, som er en kløft der løber ud i Lake Peyto længere væk. Vi holde ved waterfowl lake og nyder udsigten.

Et uventet stop har vi også ruten, da en flok store væddere (Big horn sheep) vælger at tage sig god tid til at krydse vejen og hoppe i floden (se video).

På vej til vores campingplads i Jasper, kan vi konstatere at vi har booket en plads noget længere udenfor midtbyen end hvad godt er. Samtidig viser det sig at være en campingplads uden strøm og kloak og intet, som i intet telefon- og internetsignal. Her føler vi virkelig, vi er kommet langt ud i skoven. Vi får dog hygget med bål, aftensmad og en masse grin mens vi spiller Meier.

Klik på pilene for at se flere billeder og se en lille film længere nede på siden

E7B9FC32-DD07-4C14-A217-AD0996FE0DC9

Billede 1 af 15

Se en lille film her

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *